"Fire" korte

16.02.2009
Inger Lene Stordrange har sammen med SF Norge gitt ut en helaftens dvd med fire kortfilmer om drømmer, lengsler og lidenskap. Nå kan du finne den i din nærmeste videoforhandler. Løp og lei!
ingerl

 

 
- Hovedidèen var å sette sammen norske kortfilmer i dramagenre av høy kvalitet, i dvd-format som kan selges/leies ut til et bredt publikum. Publiukumet skal oppleve dvden som en helhet, selv om den er satt sammen av flere produksjoner. Det er derfor lagt stor vekt på å velge ut filmer som har en rekke overordnete likhetstrekk, sier Inger Lene Stordrange som selv har kortfilmen "Gnist" med på dvden. 
 
Stordrange debuterte med "Gnist", en film om de ytre påvirkninger og innerste lengsler. Hvem sine drømmer velger man til slutt? De andre filmene på dvden er ”Herfra til månen” av Katja Jacobsen, "Lullaby” av Margreth Olin og “Kompisar” av Magnus Mork. Dvdene er å finne på videoutleiebutikker over hele landet. 
 
– Det er et stort gjennombrudd for meg å få filmen ut i videobutikkene, sier Inger Lene Stordrange stolt av å se sin egen film plassert på øverste hylle, over Nicole Kidman og ved siden av Indiana Jones i videobutikken på Mariero.
 
 
Innhold 
“Gnist” av Inger Lene Stordrange & Endre Kvia (15 min, 2007, 35 mm)
Caroline er samboer med svigermors drøm. Jobber på den dyreste designer butikken I byen. Men bak fasaden er hun splittet. Hun utsetter et viktig valg som presses på. En film om de ytre påvirkninger og innerste lengsler. Hvem sine drømmer velger man til slutt?
 
Kortfilmen er tatt ut til 10 filmfestivaler rundt i verden. Har blitt invitert til en DVD utgivelse I Canada og distributører fra USA viser interesse.
 
Inger Lene debuterer med Gnist, Endre Kvia har fullført en Bachelor grad i film og skriving ved Southern Cross University i Australia og erfaring fra forskjellige kortfilmer.

Produsent: Inger Lene Stordrange/Kitchen filmteam
Fotograf: Bo Randulff
 
 
”Herfra til månen” av Katja Jacobsen (25 min, 2007, 35 mm)
Elvis og lillebroren Bingo vokser opp på ulike campingplasser med sin voldelige og alkoholiserte far. De to har bare hverandre. Det er Elvis og Bingo mot resten av verden.

"Herfra til månen" var nominert til Amandaprisen 2007 i kategorien Beste kortfilm
Katja Jacobsen gikk ut fra Den norske filmskolen i 2006. Herfra til månen er hennes eksamensfilm.

Produsent: Pål Røed
Foto: Øystein Mamen
 
 
“Lullaby” av Margreth Olin (30 min, 2006)
Lullaby er en bysymfoni. Oslo har sin egen godnattsang, og de som hører den kan ikke sove.
 
Hederlig omtale på Kortfilmfestivalen i Grimstad, 2006
Hederlig omtale på Nordisk Panorama, Aarhus, 2006
 
Margreth Olin er en av Norges mest profilerte filmskapere. Hun har tidligere laget filmer som Ungdommens råskap (2004), Kroppen min (2002) og Dei mjuke hendene (1998). I Grimstad har Olin vunnet prisen for beste dokumentar to ganger, i tillegg til Gullstolen, Publikumsprisen og Kritikerprisen.

Produsent: Thomas Robsahm
Fotograf: Askild Edvardsen
 
 
“Kompisar” av Magnus Mork (21 min/2007/Beta Cam SP)
Björn og Hampus flytter inn i en leilighet. På tross av at de er ganske forskjellige har de et sterkt vennskap. Men under overflaten er det noe som skurrer. En film om å være forelsket i sin beste venn, og om grenselandet mellom ømhet og overgrep.
 
Kortfilmen vant kortfilmfestivalen i Grimstad, Skeiv filmfestival og var Amanda nominert i kategorien Beste kortfilm i 2007.
 
Magnus Mork debuterer med Kompisar som er hans eksamensfilm fra Filmhögskolan i Göteborg.

Produsent: Jakob Fors
Foto: Dan Sandqvist
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}