David Lynch foredrag

14.10.2009
David Lynch's Filmprodusent Jon Nguyen gir oss et innblikk i David Lynch sin verden på Kinokino Lørdag 17.oktober klokken 13:00
david lynch
 
 
 
Foredrag ved Jon Nguyen, filmprodusent
 
Jon Nguyen arbeider for David Lynch’s produksjonsselskap Absurda og har vært produsent for dokumentarene Lynch, Lynch2 og den kommende Lynch3. Dokumentarene gir et nært portrett av David Lynch og et inngående innblikk i Lynch’s arbeidsform med ”behind the scenes” fra Inland Empire. Jon vil introdusere og vise LYNCH2 og fortelle om sitt samarbeid med Lynch og oppdatere oss på hvilke prosjekter David Lynch er involvert i for tiden.
David Lynch er en av vår tids store filmskapere som fortsatt sjokkerer og fascinerer. Hans filmer kjennetegnes av drømmer og marerittaktige stemninger. Historiefortellingene går som regel utover de tradisjonelle filmspråklige rammene. Med bakgrunn som billedkunstner brukte han seks år for å få realisert sin første spillefilm Eraserhead (1976). Han har senere regissert filmer som Elefantmannen (1980), Dune (1984), Blue Velvet (1986), Wild at Heart (1990) - Gullpalmen i Cannes, Lost Highway (1997), The Straight Story (1999), Mullholland Drive (2001) og Inland Empire (2006). Sammen med Mark Frost skapte han Twin Peaks som ble banebrytende for filmspråkets inntog i TV-serier. Serien fikk også en oppfølger på kino med Twin Peaks – Fire Walk With Me (1992).
 
David Lynch bruker nå mye av sin tid på nye distribusjonsformer og ulike mindre dokumentarprosjekter. Jon Nguyen vil fortelle mer om disse og også vise eksempel fra bla.a.
 
THE INTERVIEW PROJECT
Her har et av Lynch’s team reist rundt hele USA og intervjuet forskjellige mennesker om meningen med livet. I løpet av noen få minutter får vi nære og gripende innblikk i ulike menneskeskjebner og deres håp for framtiden. David Lynch introduserer selv menneskene vi møter.
 
DAVID LYNCH’S COOKING SHOW
Et av de rareste matlagningsprogrammene du noen gang får se. Lynch beskriver selv hvordan han lager en av sine favorittretter. Igjen får vi oppleve hvilken fantastisk historieforteller han egentlig er.
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}