Årsmøte og dokumentarseminar

11.03.2009
Vil du ha litt faglig innput bør du møte opp på Kult kafèen fredag kveld. Norsk Filmforbund avdeling Sør-Vestlandet avholder sitt årsmøte. I etterkant av møtet arrangerer Vestnorsk Filmsenter et dokumentarseminar.
forbundet
forbundet 
 
Norsk Filmforbund avdeling Sør-Vestlandet avholder sitt årsmøte i kjelleren på Kultkaféen fredag. Medlemmer og nye medlemmer er velkomne.
 
Sted: Kultkaféen, Stavanger
Dato: Fredag 13. mars
Tid: Klokken 18.00
 
 
nordisk panorama
I etterkant av årsmøtet setter Elin Sander, festivaldirektør Nordisk Panorama 2010 og Irmelin Nordahl, leder Vestnorsk Filmsent fokus på dokumentaren og tar for seg bla. disse spørsmålene:

- Hva skjer i Norden på dokumentarfilmområdet?
- Hva skjer i Norge på dokumentarfilmområdet?
- Litt om hvordan Nordisk Panorama er organisert til hvordan praktisk melde din kortfilm eller dokumentarfilm på festivalen?
- Hvordan nå frem for samfinansiering i Norden? 
- Hvilke seminarer, workshop og sideprogram kunne du ønske deg i 2010?
 
Styrking av dokumentarfilmen
Dere inviteres herved til diskusjon om styrking av dokumentarfilmen både regionalt og nasjonalt. Midlene til filmområdet i forhold til NFI i 2009 er økt, mens på samme tid er bevilgning til dokumentar fra NFI redusert i forhold til i fjor. Det skal arbeides for at 5 dokumentarer skal lanseres på kino, mens i realiteten er det ikke penger satt av til mer enn 3. Dette er bare to av områdene i forhold til dokumentar vi ønsker å sette fokus på og diskutere med dere. Vestnorsk Filmsenter ønsker at det settes ned et nasjonalt forum som arbeider med større visjoner for dokumentarfilmens vilkår, betydning og rolle fremover. Og vi trenger innspill fra dere.
 
Nordisk Panorama 2010
I september 2010 vil Bergen for fjerde gang være vertskapsby for Nordisk Panorama 5 Cities Film Festival. Festivalen arrangeres av Filmkontakt Nord i samarbeid med 5 faste arrangørbyer: Bergen, Århus, Oulu, Malmø og Reykjavik. Vestnorsk Filmsenter er lokal arrangør, og Elin Sander er engasjert som festivaldirektør.
Nordisk Panorama er den ubestridt viktigste møteplassen for den nordiske kort- og dokumentarfilmbransjen. Grunnsteinen i festivalen er konkurranseprogrammet, der det deles ut priser for beste film i klassene nordisk kortfilm og nordisk dokumentar. I tillegg vises en rekke sideprogrammer, og det holdes master classes, seminarer og debatter med søkelys på sentrale og tidsaktuelle temaer innen nordisk filmproduksjon.
 
I sammenheng med filmfestivalen, arrangeres Nordisk Panorama Marked der et stort antall nordiske filmer presenteres for  innkjøpere fra Norden og Europa, og representanter fra en rekke store internasjonale filmfestivaler. Det tredje arrangementet som er knyttet til Nordisk Panorama er Nordisk Forum for samfinansiering av dokumentarfilm, der finansiører fra de nordiske tv-kanalene, de nordiske filminstituttene og andre støtteinstanser vurderer nye nordiske dokumentarfilmprosjekter for innkjøp eller samfinansiering. 

Elin Sander er produsent og daglig leder i Agitator AS. Elin Sander har utdannelse fra Universitetet i Bergen og MRDH i Volda. Hun har jobbet i NRK Hordaland og Alligator Film, før hun i 1999 ble produsent og daglig leder i Agitator as. Har blant annet produsert kortfilmene Ein Kvit Sommerfugl, Blå Java, Pepper, Nightcap, Strong Hold, Lykke til, pappa, dokumentarfilmene ”5 minutter om små ting” (10 x 5 min), tv-serien ”Kulturell uorden” (6 x 28 minutter) og kinodokumentaren ”Gunnar Goes Comfortable” (2003) og ”Mann Kvinne Kaffe” (2007). I 2005 var hun festivalsjef for Nordisk Panorama i Bergen. For tiden jobber hun med Gunnar Hall Jensens neste film ”Gunnar Goes God” og Per Christian Magnus dokumentar ”Bjørnen sover”. 
 
Sted: Kultkaféen, Stavanger
Dato: Fredag 13. mars
Tid: Klokken 19.00
Tilstede: Elin Sander, festivaldirektør NP 2010 og Irmelin Nordahl, leder Vestnorsk Filmsent
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}