ÅRETS FILMNAVN 2011

04.12.2011
Arild Østin Ommundsen ble Årets filmnavn 2011.
arildliten

Arild Ommundsen ble lørdag kveld kåret til årets filmnavn i Rogaland for året 2011.

Han er utnvent for sin innsats som regissør, manusforfatter, og produsent i året 2011. Han har også bidratt til utvikling av filmbransjen i Rogaland i 2011 på en fremragende måte.

Ommundsen mottar et arbeidsstipend på kr. 30 000,- fra Filmkraft Rogaland i sammenheng med utnevnelsen.

Det som kjennetegner ÅRETS FILMNAVN 2011 er at vinneren på en lun måte gjør sine medarbeidere trygge på seg selv og dermed leverer de prestasjonene som denne er ute etter.

Årets filmnavn er også en raus person som har tatt inn unge talenter inn i sine produksjoner når det har vært mulig, men strengt tatt ikke nødvendig. Kandidaten har også bidratt med sin kompetanse og erfaring som mentor overfor unge filmskapere både gjennom formell og uformell utdanning.

Flere av regionens største talenter innen flere fagområder har mye å takke årets vinner for. Dette gjelder filmklippere, regi-talenter, skuespillere, produsenter og liknende. Vinneren har, på eget initiativ, fungert som mentor for flere av de aktørene som Filmkraft nå satser på som de nye talentene på vei.

Vinnerens filmskaperverk har på alle områder satt Rogaland på kartet, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Denne har laget filmer som har vunnet priser på Den norske kortfilmfestival, flere Amandaer, og internasjonal deltakelse på festivaler, som i hovedkonkurransen i Sundance, en av verdens mest annerkjente filmfestivaler.

Vinnerens filmer er også med og setter Rogaland på kartet gjennom å fortelle lokale historier i en universell setting. Regionens dialekt har fått et stort løft som følge dennes filmer, og befolkningen i regionen føler nok litt ekstra stolthet og identitet med å komme fra regionen hvor disse filmene har blitt laget.

Årets filmnavns sterke drivkraft for å fortelle historier og lage film, og deretter dennes suksess som filmskaper, var en meget grunnleggende faktor til at filmmiljøet i regionen har hatt den vekst og suksess som det har hatt. Prisutdeler Filmkraft Rogaland er ydmyke i forhold til at selskapet nok ikke ville eksistert i den form det gjør uten at HAN hadde laget de filmene han har gjort.I løpet av de 11 årene som har gått siden Mongoland har Arild Ommundsen som den eneste i Rogaland stått bak 4 spillefilmer. Det er en imponerende merittliste som det står respekt av når en sammenligner enten det er regional eller nasjonalt.

Denne høsten har han opplevd eventyrlig suksess som regissør for KNERTEN I KNIPE, en film som har solgt godt over 300 000 billetter på kino. Han er allerede i gang med et nytt spillefilm-prosjekt “Eventyr for damer”, hvor ryktene sier at han også skal produsere, i tillegg til å ha regi, manus, osv.

På årets KORT deltar og bidrar han, både med BUT-prosjektet og som medlem av juryen.

Arild Ommundsen er den personen i Rogaland som 2011 har vist ekstraordinære resultater i filmbransjen, han holder et meget høyt faglig nivå. Han har også vist stor fremgang og utvikling i løpet av året. Hans bidrag til andres muligheter og fremgang i regionen har OGSÅ i år vært sterkt og i en helt egen klasse.

Årets Filmnavn i Rogaland er en årlig utnevnelse som gis av Filmkraft Rogaland på slutten av året. 

Utnevnelsen innebærer et arbeidstipend på kr. 30 000,-.

Det er bransjen selv som nominerer kandidatene og i 2011 ble det nominert 24 kandidater.

Jury for Årets Filmnavn 2011 har vært:

Jon Inge Zazzera, Trond Lie, Siw Angell-Olsen, og Sjur Paulsen

Rogaland Fylkeskommune, Stavanger Kommune, KinoKino/KORT, Filmkraft Rogaland

______________________________________________________________________

Kriterier for Årets Filmnavn i Rogaland

Kandidaten skal ha utvist ekstraordinære resultater innen sitt felt i filmbransjen. Vedkommende skal holde et høyt faglig nivå, eller utvise talenter som viser at denne vil oppnå et høyt nivå innen nær framtid. Dette medfører at kandidaten også skal ha vist en stor grad av fremgang innen sitt felt i løpet av året.

Kandidatens virksomhet og resultater av denne skal ha hatt betydning for utviklingen av den generelle filmbransjen i Rogaland i løpet av året. Kandidaten skal bidra til andres muligheter og fremgang i regionen.

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}