Årets filmnavn

06.12.2010
Bjarte Mørner Tveit er ÅRETS FILMNAVN i Rogaland 2010.
21

bjarte piraya

ÅRETS FILMNAVN i ROGALAND 2010

Bjarte Mørner Tveit ble kåret til ÅRETS FILMNAVN I ROGALAND 2010 under KORT festivalen på KinoKino.  Tveit er en av grunderene i filmselskapet Piraya Film og har etablert distribusjonsselskapet Kudos Family og post-produksjonsselskapet Hinterland i Stavanger de siste to årene.
 
Tveit er også regissør og produsent og har vært delaktig i å plassere Rogaland på filmkartet, både nasjonalt og internasjonalt.
 
En rekke kandidater ble nominert av filmbransjen til denne ærefulle prisen. Juryen begrunner sitt valg av Årets navn med at Tveit har betydd mye for utviklingen av filmbransjen i Rogaland, både som produsent, tilrettelegger og koordinator for andres prosjekter. 
 
 

Forbilde

-I 2010 tok kandidaten også steget ut som regissør for sitt eget dokumentarprosjekt og laget et sterkt, lavmælt og dypt personlig portrett av egen familie generelt, og bestefaren spesielt, fortalte juryformann Sjur Paulsen under utdelingen av prisen.
 
-Filmen, Marionettens oppdagelser, er er et bevis på at mennesker som betyr mye for oss, fortsetter å leve i minnet lenge etter at de er døde. Og fortsetter å påvirke oss så lenge vi lever. 
 
I løpet av året har Marionettens Oppdagelser og regissøren selv nådd ut i store deler av verden på nasjonale og internasjonale festivaler. Filmen har vunnet flere priser og utmerkelser på festivaler verden over. Den er også sendt på NRK.
 
-Slik er denne filmen også et forbilde for alle oss andre som jobber med film i denne regionen: Våre egne små, personlige, nære historier kan - riktig behandlet - vokse seg store, og berike mennesker langt bortenfor vår egen horisont, i følge Sjur Paulsen.
 
-Vi er ikke i tvil om at han kommer til å sette sitt preg på filmbransjen i regionen også de neste årene.
 
 

Ny pris

Årets Filmnavn Rogaland er en pris som er ny av året. Den skal sette fokus på regionens filmbransje generelt, og enkeltindivider spesielt, som oppnår noe spesielt i løpet av året som har gått. Prisen er etablert av Filmkraft Rogaland og vil bli tildelt årlig.Prisen består av et et stipend på kr. 30 000.
 
Foruten Sjur Paulsen, besto juryen av Jon Inge Zazzera (Rogaland Fylkeskommune), Trond Lie (Stavanger Kommune) og Kristin Aalen (Stavanger Aftenblad).
 
Det var satt 2 kriterier for kåringen av Årets Filmnavn. 
 
1) Kandidaten skal ha utvist ekstraordinære resultater innen sitt felt i filmbransjen. Vedkommende skal holde et høyt faglig nivå, eller utvise talenter som viser at denne vil oppnå et høyt nivå innen nær framtid. Dette medfører at kandidaten også skal ha vist en stor grad av fremgang innen sitt felt i løpet av året.
 
2) Kandidatens virksomhet og resultater av denne skal ha hatt  betydning for utviklingen av den generelle filmbransjen i Rogaland i løpet av året.  Kandidaten skal bidra til andres muligheter og fremgang i regionen.
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}