Årets Filmnavn 2016!

07.12.2016
torstein 2
Under Rogalerret i kveld ble Årets Filmnavn i Rogaland delt ut. Prisen gikk til Torstein Grude.

Den årlige utnevnelsen Årets Filmnavn i Rogaland er en årlig utnevnelse som gis av Filmkraft Rogaland. Det er bransjen selv som nominerer kandidatene. Prisen ble delt ut under årets siste Rogalerret, onsdag 7. desember 2016.
 
Jury for Årets Filmnavn 2016
- Geir Mæland (Produsentforum Rogaland)
- Bo Randulff (Filmforbundet Sør-Vest)
- Elisabeth Dahl (Filmkraft Rogaland AS)
 
Prisen er et arbeidsstipend på kr. 30 000,- 
 
Kriterier for årets Filmnavn i Rogaland:
Kandidaten skal ha utvist ekstraordinære resultater innen sitt felt for filmbransjen.
Kandidatens virke og resultater skal ha hatt betydning for utviklingen av filmbransjen i Rogaland samt bidratt til andres muligheter og fremgang i regionen.
 
Juryens begrunnelse
Årets Filmnavn 2016 ble født i 1971. Han startet sin utdannelse i Bergen i 1994 og fortsatte på London International Film School, hvor han gikk ut i 1997. Filmselskapet sitt startet han i 1999, og har helt siden den gang laget film av høy kvalitet som har blitt vist verden over. En av hans første filmer ble vist på TV2 i 1999, en brennhet dokumentar om satanisme og media som allerede den gang ga tydelig uttrykk for hans sosiale engasjement og lidenskap for dokumentarsjangeren.
 
Årets Filmnavn kan vise til ekstraordinære resultater gjennom sine snart 20 år som produsent og regissør. Av nyere meritter kan nevnes at hans film Mogadishu Soldier i november var tatt ut til hovedprogrammet på verdens største dokumentarfestival, IDFA. En annen av filmene hans, the Magnitsky Act, er gjenstand for en opphetet ytringsfrihetsdebatt med verdensomspennende rekkevidde, mens en tredje, Pels, har satt dyrevelferd i pelsdyrindustrien ettertrykkelig på dagsorden. 
 
Årets Filmnavn sine filmer har gjennom årenes løp vært nominert til talløse priser og utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Ca 150 av dem er havnet på kontoret i Stavanger – blant dem tre Gullstoler fra Kortfilmfestivalen i Grimstad. På det personlige plan har han blant annet mottatt Kulturbryggerens kulturpris i 2009 og Sola kommunes menneskerettighetspris i 2014.
 
Årets Filmnavn brenner for sitt fag og er kjent som en modig og engasjert person. Hans filmselskap nyter anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt, og har hatt stor betydning for utviklingen av Rogalands dokumentarmiljø. Dette ikke minst fordi han og hans medarbeidere i Piraya Film og Hinterland over lengre tid har vært meget behjelpelige overfor kollegaer i det daglige, og har bidratt med både kunnskap, nettverk og utstyr når det har vært nødvendig. 
 
Årets Filmnavn er Torstein Grude.
 
Vi gratulerer!
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}