ida 01
Invitasjon - Case study - dokumentar
26. august 2015
Filmkraft Rogaland inviterer til case study av den helt ferske dokumentaren "Idas Dagbok" på Tou scene i Maskinhallen i Stavanger onsdag 26 august kl.13.00-17.00.
Filmkraft Rogaland inviterer til case study av den helt ferske dokumentaren Idas Dagbok
på Tou scene i Maskinhallen i Stavanger onsdag 26 august kl.13.00-17.00.
 
Vi starter med visning av dokumentarfilmen i sin helhet, deretter kommer
regissør August B. Hanssen og klipper Erik Andersson og presenterer sin casestudy på produksjonen som de begge har jobbet på.
 

August Baugstø Hanssen har regissert Idas dagbok. I løpet av de siste 10 årene har August arbeidet i forskjellige kapasiteter innen filmbransjen; hovedsaklig med utvikling av dokumentarfilm, men også fiksjon. Han har vært involvert i utviklingen av alle av Even Benestads kinodokumentarer, senest Pushwagner (2011) som de to co-regisserte. August og Even har videreført samarbeidet som co-regissører i Club 7 (2013) som er produsert gjennom NFIs program Nye Veier til dokumentar.
 
Erik Andersson har klippet dokumentarfilm siden slutten av 90-tallet, og senere opparbeidet seg anerkjennelse som klipper av dokusåpe, nå siste med TV2 Zebras Fjorden Cowboys hvor han ble nominert til Gullruten for sitt arbeid (2014). Kinodokumentarene omfatter bl.a. Even Benestads Alt Om Min Far og Natural Born Star, samt Pushwagner hvor August B. Hanssen også hadde regi.  Idas Dagbok er foreløpig Hanssens og Anderssons siste samarbeidsprosjekt. Erik har i dag fulltids engasjement hos Chezville i Stavanger, hvor han startet med å bidra til klippingen av spillefilmen Pornopung (regi: Johan Kaos). Spillefilmerfaringen byggget han seg opp gjennom sitt samarbeid med Arild Østin Ommundsen på hans tre første filmer, Mongoland, Monstertorsdag og Rottenetter.
 
 
 
Påmelding (navn og kort CV)  innen 20 august på mail til: anne@filmkraft.no
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}