mar 22

FILMFOTOGRAF

ponytale Publisert i Utagget  av ponytale |

Filmfotograf Linn Karen Førland

klar for nye prosjekter.. 

se mitt arbeid på  www.linkashots.com

Ha en fantastisk dag.

linn 

mar 15

Søker skuespillere til kortfilminspilling i Oslo

Kirsten Publisert i Utagget  av Kirsten |

Er på jakt etter en mannlig skuespiller og 2 jenter i alder mellom 20-27 år

Jeg og 3 medelever skal spille inn en kortfilm førstkommende onsdag og torsdag

Dette skal foregå i Oslo,ved St.Hanshaugen. Kjenner du noen som kan være interresert? ta kontakt på tlf. 48 27 63 27 

:)  

mar 14

Innspillingsleder

Solveig Arnesen Publisert i Utagget  av Solveig Arnesen |

Vi spiller inn "gratulerer" 27-29. april i Stavanger og søker etter en innspillingsleder med erfaring.

Regissør på filmen er Tomas Alf Larsen og fotograf er Trond Høines.

Vi har samlet er flink og kjempehyggelig gjeng og skal ha tre morsomme dager med opptak.

Hvis det høres ut som noe DU har lyst til å være med på - ta kontakt med produsent Solveig så snart som mulig.

E-post: solveig@genesisfilm.no

Tel: 99378743

 

 

Gleder meg til å høre fra DEG :-)

 

 

 

 

mar 01

Premiere på kortfilmen "Bamse" Tirsdag 2.mars 19:00

Andreas_amdal Publisert i Utagget  av Andreas_amdal |
Plakat til kortfilmen "Bamse", laget av: Karianne Sandven


 
Okei folkens! 

Da er endelig dagen kommet for premieren av kortfilmen "Bamse", en kortfilm laget av filminteressert ungdom. 
Premieren begynner Tirsdag 2.mars klokken 19:00 på KinoKino, og er også åpningen av den ny stiftede filmklubben "Filmskapet". 
Inngangen er selvfølgelig gratis!

Regissør Andreas Amdal Østrem er styreleder i "Filmskapet",
og vil gjennom aftenen ta oss med igjennom det å være en ungdom som prøver å lage film,
samt fortelle om hans opplevelser.
Han vil også vise tidligere kortfilmer som han har vært med på å lage.
Etter visningen er det mulig å spørre om akkurat hva dere vil, 
både til ham, om filmen, og til alle andre som har vært involvert i prosessen. 

Håper å se deg der! 
feb 28

Første episode er på nett!

WhatTheHelge Publisert i Utagget  av WhatTheHelge |

27.02.10

Da var dagen endelig her! Episoden er ferdig og lastet opp på YouTube. Pga episodens lengde måtte jeg dele den opp i to deler, så sørg for å se i rett rekkefølge. Jeg anbefaler å se episoden på Vimeo, hvor du kan se hele episoden som en del.

 Vimeo:
http://www.vimeo.com/9779930

YouTube:
DEL 1: http://www.youtube.com/watch?v=e0_fZIbH2oo
DEL 2: http://www.youtube.com/watch?v=NTlJb7Lvivs

--------------------------------------------------------------------

25.02.10

1. Episode er ferdig, og blir lagt ut på YouTube og Vimeo (og muligens på SeByen.no også) på lørdag, 27. februar.

--------------------------------------------------------------------

15.02.10

Jeg skal prøve å få lagt ut første episode lørdag den 27. februar, som en bursdagspresang til meg selv.
Dagen etter reiser jeg hjem til Tysvær for å ta meg vinterferie. Når jeg kommer tilbake til Bergen legger jeg ut filmen "Vann i Blekket, Episode 1 - Bak kulissene", som jeg tror kommer til å få ut en god latter i de fleste ;)

--------------------------------------------------------------------

09.02.10

Jeg har mye å gjøre for tiden, men prøver å redigere så ofte som mulig. Nå er det ikke lenge til første episode er ferdig, og jeg har allerede begynt på manuset til episode 2.
Jeg har bestemt meg for å holde store deler av serien hemmelig, for å bevare spenningen.
Om alt går etter planen, starter innspillingen til episode 2 i påskeferien.

--------------------------------------------------------------------

12.01.10

Jeg har måttet ta en liten pause i redigeringen for å lage musikkvideo til Limstift, men begynner igjen i slutten av januar.

feb 26

"Fem fatale", ny langfilm fra Jæren

Ivar Publisert i ungdommertarantinoproduksjonkvinnerfilmfemmedødsfall av Ivar |

FEM FATALE

Med støtte fra Frifond Film&TV og Musikk i Skolen er gjengen bak kortfilmen Ingenmannsland i gang med vårt første langfilmprosjekt: Fem fatale

Filmen handler om tre jenters hevntokt og undertegnede legger ikke skjul på at det ikke vil bli en dyp og tankevekkende film, men en actionfull og tøff film som vi selv ville sett på kino. Vi lager filmer som vi selv ville sett underholdningsverdien i.  Vi er sterkt inspirert av Tarantino sine filmer, og dette vil folk merke!

For de som er interesserte oppdateres filmens facebook-gruppe løpende:

Link til Facebook-gruppe

 

 

-Ivar Aase

feb 24

Nightstop er i postproduksjon

Inger Lene Publisert i Utagget  av Inger Lene |

"Nightstop" er i postproduksjon.

 

Endelig er vi i postproduksjon. Nå jobber vi for fult med å redigere filmen.

Vi har førsteutkast ferdig til den 15 mars, og forventer at den er premiere klar til ca. 1. april.  Utrolig gøy og lærerik prosess. Vi gleder oss til å teste filmen og høre lyden på kino. 

 

 

feb 22

2 nye festivaler for "Løshunder"

Nocturne Publisert i Utagget  av Nocturne |


Løshunder har nå blitt plukket ut til å være med i to nye festivaler; henholdsvis 14th Sofia International Film Festival i Bulgaria, og 28th International Film Festival of Uruguay!

Filmen vises som nevnt før også på festivaler i India, Nederland, Serbia og Bosnia i mars. 

 -Sui-  

feb 20

Trenger tips :)

Kirsten Publisert i Utagget  av Kirsten |

Da var det endelig på tide å skrive litt på bloggen igjen :) en del har skjedd siden sist. Jeg er forlengst ferdig med eksamen og fått tilbake en karakter og et produkt som jeg er førnøyd med. Selvfølgelig er det alltid noe som kan gjøres bedre. i en kunstnerisk prosses tror jeg det skal mye til å faktisk være 100 % tilfreds. Men utifra den tiden jeg hadde og de ressursene jeg hadde så er jeg fornøyd.

 

Jeg har begynt å skrive et manus til en liten kortfilm som jeg ønsker å filme.  I den andlending er jeg på jakt etter skuespillere. jeg er litt usikker på castingen foreløpig,men en ting er sikkert; jeg vil ha skuespillere fra stavanger med i filmen. så hvis noe kjenner noen gode skuespillere fra stavanger som befinner seg i oslo så setter jeg stor pris på tips :) tenker hovedsakelig at det skal være to kompiser i midten av 20 årene som skal være med,men det kan endre seg etterhvert. kommer litt ann på hvordan manuset utvikler seg.

 Ellers har jeg begynt å få øynene opp for avant gard film av alle ting,hvis har noen bra tips der så blir jeg veldig glad :)

Nå for tiden på skolen jobber vi med reportasje og journalistikk. Dette er virkelig spennende tider ja. Snart skal vi sette i gang å lage vår egen reportasje. Gruppen min ønsker å ta opp aktuelle filmrelaterte saker,så hvis noen har noe som dere brenner for og som dere ser på som veldig aktuelt i filmbransjen nå er det bare å komme med forslag :)

 

ha en fortsatt god helg alle sammen

 

 

feb 09

"Skildring - refleksjoner omkring fortellerstyrt film"

lindamay Publisert i Utagget  av lindamay |

Norsk Filminstitutt inviterte i går til seminar. Ståle Stein Berg (bl.a forfatteren av "Vinterkyss" som ble Sara Johnsons langfilmdebut) hadde et foredrag for en rekke manusforfattere, dramatikere, regissører og produsenter. Foredraget var basert på hans doktorgradsarbeid fra i fjor, hvor han skulle analysere sitt eget forfatterskap mens det pågikk. 

Han sa - nesten i en bi-setning - at han slett ikke ville dramaet til livs, fordi når det fungerer, er det veldig sterkt. Hans hovedfokus var likevel å sette dramaet litt tilsides for å undersøke om ikke det fantes andre alternativer for film.

 Som han sa, filmen som uttrykksform er ennå ung. Til nå har det vestlige filmuttrykket hatt som sentral parol "Show, don't tell" og basert seg på "spenning" ("suspense"). Det finnes massevis litteratur som dyrker struktur i film for den som vil sette seg i hvordan skrive et filmmanus. I en eller annen grad påstår de fleste av disse lærbok-forfatterne at de står i gjeld til dramaets og tragediens mesterteoretiker, nemlig Aristoteles. Berg mener imidlertid at deres bruk av antikkens tragedie som mal er bare en del sannhet som presenteres som en hel sannhet. Med dette gjør de en rekke alvorlige bomberter som de enten ikke er seg bevisst eller som de velger bort.

Kritikken hans av denne modellen er at antikkens tragedie er bygget på et helt annet verdssyn enn vår. Denne modellen kan rett og slett ikke overføres i sin reneste forstand. I moderne film skal helten gjennomgå en forvandling og verden (i alle fall heltens) skal få ny mening og bli bedre. I antikkens tragedie var det aldri noe håp for mennesket og livet var meningsløst. Bare der svikter grunnlaget for å bruke den mimetiske modellen som Aristoteles fremhevet så sterkt.

Berg viste til eksempler fra filmens historie hvor filmskaperen har søkt det rene cinematografiske uttrykk og forsøkt å fjerne seg fra teateret. Selv om det var mange interessante innspill, mener likevel Berg at det ikke er nødvendig å gå så langt.

 Refleksjonene hans dreiet seg mot eposet som mulig "mal" for filmen  (han understrekte at den gjengse oppfatning av et "episk verk" ikke er presist nok til å forstå hva et epos er). I dette mener han  å finne rom for å skape atmosfære - et poetisk "tension", i stedet for bare et dramatisk  "suspense". Fortelleren bør kunne tre frem og ikke anses som en nødløsning eller avvik.

Foredraget var veldig fortettet og teoretisk - og han innrømmet at han selv ble utfordret i eget forfatterskap når han skal overføre denne måte å tenke på. Hovedinntrykket jeg sitter igjen med er at han forsøker å gi rom for det skapende subjektet, altså forfatteren og deretter regissøren, på en litt annen måte enn den stramme struktur-fokuserte filmfortellingen tillater. Vi trenger kanskje ikke være så opptatte av bare å vise hva som skjer og av at alt skal føre fortellingen videre i dramatisk forstand. Det bør kanskje gi rom for fortellerstemmen som forteller mer enn viser, for å skape pauser til refleksjon som ikke nødvendigvis driver fortellingen videre, det er kanskje ikke verdens undergang om ikke plottpoints kommer på visse sider i manuset...

Jeg har  i hvert fall fått veldig mye å tenke på i mitt eget arbeid. Så får vi se hva, -om noe -, jeg føler mitt eget forfatterskap kan dra nytte av. Å åpne opp for nye tanker, for en ny bevissthet, er uansett alltid bra.