jun 02

USD200.000 ULTIMATE FILMMAKER COMPETITION

Torstein Grude Publisert i Utagget  av Torstein Grude |

THE $200,000 ULTIMATE FILMMAKER COMPETITION (UFC), a dynamic filmmaking competition offering one visionary filmmaker a six-figure production grant and distribution deal.

Sponsored by Canon, Final Cut Pro, NeoFlix, MovieMaker Magazine, Final Draft, and Filmmakers Alliance, UFC is looking for undiscovered filmmakers with talent, determination, vision, and a passion for filmmaking as a way of life. A full screenplay is not needed at the time of entry; to apply, only a one-page synopsis, 250 word "Why I Am a Filmmaker" essay, and a filmmaker resume are required.

The First Place winner receives at minimum a $200,000 USD cash production grant along with an additional $300,000 in resources to turn their proposal into a script and then into a film. The winning filmmaker will also receive a Canon HD camera, production software, and development and production guidance. And it doesn't stop there; the film will be heavily promoted, will premiere at a major film festival, and will be distributed on multiple platforms simultaneously - theatrically, on cable, and on the net - for maximum international exposure.

 https://www.withoutabox.com/03film/03t_fin/03t_fin_fest_01over.php?festival_id=7680

 

mai 11

Showreel: Thomas Berg

TAB Publisert i Utagget  av TAB |
Hei Stavanger. Jeg har nettopp flyttet tilbake til byen etter et lengre opphold som filmskuespiller i USA, og ønsker n å å etablere meg i filmmilj øet i Rogaland. Produsenter, regiss ø rer og casting-peeps: sjekk ut min showreel p å www.thomasaskeberg.com
apr 29

Produksjonsledelse

Yvonne Publisert i Utagget  av Yvonne |

Mens noen nøt det fine været i helga, var vi noen heldige som nøt in-put i produksjonsledelse. Kursledere var Nina B Andersson og Arve Figenschow. Kurset ga inspirasjon og lærdom til videre innsats. 

apr 26

Priser og avslutningsfest i Volda

Tomas Alf Publisert i Utagget  av Tomas Alf |

 

Lørdagen bød på prisutdeling og fest under dokfilm i Volda. Fire forskjellige priser skulle deles ut: Beste studentproduksjon, beste norske dokumentarfilm, beste utenlandske dokumentarfilm og publikumsprisen. 

 

 

 Her mottar Mona Friis Bertheussen Flugeprisen for beste norske dokumentarfilm. Den får hun for filmen "Velkommen til Norge"  om familien Okongo som flykter fra Kongo til Norge.

 

Publikumsprisen ble stemt fram av publikum på festivalen ved at alle leverte sine egne stemmesedler etter hver filmvisning. Prisen gikk til filmen "Kapp til Kapp - uten penger" av Kristian Karlsen, Matias N. Carlsen og Espen Aarsvold. Filmen følger kameratene Espen og Matias i deres forsøk på å reise fra Nordkapp til Cape Town uten penger.

 

Prisen for beste utenlandske dokumentarfilm gikk til filmen "Japan: A story of love and hate" Av Sean McAllister, og beste studentproduksjon ble filmen "Nyvasket" av Selja Torstveit. Prisutdelingen ble ledet av NRK-journalist Ingerid Stenvold.

 

 

 

Fra dansegulvet under den tradisjonsrike lørdagsfesten på Samfunnshuset i Volda. Den danske DJen Ras Money stod for musikken. Han er også regissør og filmen hans "Man Ooman" om dancehall-kulturen på Jamaica var også en av filmene på programmet under festivalen.

 

 

 

 

 

apr 25

Dokfilm fredag

Tomas Alf Publisert i Utagget  av Tomas Alf |

 

 

Fortsatt strålende sol i Volda. Her fra dokfilmteltet utenfor samfunnshuset.

 

Også fredagen bød på mye bra dokumentarfilm i Volda. Av norske filmer kan premierevisningen av "Oslo våkner" av regissør Kari Pettersen nevnes. En poetisk kollasjeaktig film om mennesker i Oslo som gjør byen klar til å bli inntatt av sine innbyggere.

 En annen film som ble godt besøkt fredag var "Sannhetsjegeren" av Erlend E. Mo om privatetterforsker Tore Sandberg og hans kamp for å renvaske drapsdømte Fritz Moen.

 

Ellers ble det igjen arrangert doksnakk som i dag ble viet Kaada som snakket om filmmusikk spesielt rettet mot dokumentarfilm. Kaada har lagd musikk til en rekke dokumentarfilmer som "Alt om min far", "7. himmel", "Its hard to be a rock and roller" og "Prøvetid".

 

Det ble også arrangert pitcheforum hvor syv utvalgte filmskapere fikk anledning til å pitche sine dokumentarfilmidéer for et panel som bestod av Stig Andersen fra Norsk Filminstitutt, Peter Wallace fra NRK, Vebjørn Hagen fra TV2 og Irmelin Nordahl fra Vestnorsk filmsenter. Det ble delt ut ti tusen kroner til to forskjellige dokumentarprosjekter fra henholdsvis NRK og TV2.

 

 

Panelet fra pitcheforumet på Porse Hotell.

 

Dagen ble avsluttet med utekino og visning av filmen "Battus Bioscope" av regissør Andrzej Fidyk som også har regissert "Yodok Stories" som blir vist på festivalen på lørdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

apr 24

Dokfilm Volda torsdag 23. april

Tomas Alf Publisert i Utagget  av Tomas Alf |

 

Leder for Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, Susann Østigaard og Filminstituttets Sitg Andersen på Porse Hotell under doksnakk om pitching. 

 

Første dag med fullt filmprogram på dokfilmfestivalen i Volda. En dag med mye variert film og doksnakk.

 

Charlotte Rødher Tvedts film "Presidenten fra Bastøy og Ellen-Astri Lundbys film "Min mors hemmelighet" var blant filmene som startet torsdagen på samfunnshuset.

 

17.00 inviterte filminstituttets Stig Andersen til doksnakk om kunsten å pitche. Rundt 50 interesserte hadde møtt opp i auditoriet på Porse Hotell og fikk høre om hvordan man best kan selge seg selv og prosjektet sitt for produsenter og fjernsynskanaler. Eksempler på ulike pitcher ble vist og grundig debattert om de funker og hvorfor de funker. Fredag arrangeres pitcheforum samme sted og noen utvalgte filmskapere skal i ilden foran Stig Andersen, Irmelin Nordahl fra Vestnorsk, Peter Wallace fra NRK og Vebjørn Hagen fra TV2.

 

Etter doksnakk om pitching ble det premierevisning av Thomas Robsahms nye film "Moderne Slaveri" om barnearbeid, tvangsarbeid og trafficking. En 110 minutters veldig sterk film om ulike mennesker i ulike verdensdeler som har en ting felles, at de er eller har vært slaver på en eller annen måte.

apr 20

Drive-in iskino

Yvonne Publisert i Utagget  av Yvonne |

 

Godt innpakket med ullundertøy, to par ullgensere, scooterklær, to par skjerf, lue og hjelm var jeg rustet for å gå på kino i Kautokeino. Det var -15 grader i kinosalen, lerretet var av snø og is og kinosetet var byttet ut med en snøscooter. Andre satt på reinskinn i kinosalen. Dette er Sami filmfestival i Kautokeino. Den har vært arrangerert hver påske siden 1996. Festivalen har fokus på samiske filmer og filmer laget av og for urfolk. Og selv jeg som er fra Finnmark syns at det er eksotisk å sitte under fullmånen å se på film. Men jeg må innrømme, det egner seg ikke å se flere filmer på rad i denne kulden. Det var friskt, men litt kaldt på slutten. Da var det godt at det fantes en isbar ved siden av lerretet hvor man kunne få blandt annet Whiskey on rocks, som jo varmer i en sådan stund. Eller hotellbar for øvrige frysepinner. 

Under årets festival var ble det vist 35 filmer. Åpningsfilmen var den svenske filmen Varg. Filmen er kritikerrost i Sverige med den svenske Peter Stormare i hovedrollen.

 

 

 

Inga Juuso åpnet Sami Filmfestival med joik. 

 

 

 

 

apr 07

BUZZ AUDITION

maren Publisert i Utagget  av maren |

ÅPEN AUDITION!

 FOR DEG MELLOM 13 OG 17 ÅR.

LØRDAG 18.APRIL I SANDVIGÅ 24, FRA KLOKKEN 10 - 17.

MØT OPP!

 

 

mar 16

Jæren Folkehøgskule

Siw Publisert i Utagget  av Siw |

Lørdag 14.03 var vi  på Jæren Folkehøgskule og presenterte Filmkraft. Sjur holdt foredrag til ca. 70 halvtrøtte men etterhvert engasjerte elever. Vi viste mye filmklipp og la hovedvekt på at det er viktig med gode manus. Sjur inspirerte elevene til å se at en kan nå langt og få gjort mye med lave budsjetter og billig utstyr.

Vi la også vekt på at elevene ikke må nøle med å ta kontakt med oss om de har noen gode manus ideer de ønsker å diskutere eller trenger hjelp til å komme videre på.

Inspirerende å  inspirere !

Siw & Sjur 

 

 

 

mar 11

Tilbakemelding, ja takk!

Yvonne Publisert i Utagget  av Yvonne |

 

 

For at nettsiden vår skal bli bedre er det veldig fint å vite hva du som bruker synes om den.  Hva synes du funker og hva kan vi forbedre? 

 

Ris og ros kan sendes til:

thomassen@filmkraft.no