feb 08

Instruktører til Amandus Talent

Ingunn Publisert i Utagget  av Ingunn |

 

De regionale filmsentrene, Amandusfestivalen og Norsk filminstitutt har i år utlyst tilbudet Amandus Talent til de mest talentfulle ungdommene innen filmproduksjon i Norge (16 - 23 år).

15 utvalgte deltakere vil plukkes ut fra en søknadsmasse (på landsbasis) og inviteres til Lillehammer unger Amandusfestivalen 20.-26.03. Her skal de få være med å produsere 3 stk kortfilmer i samarbeid med profesjonelle filmarbeidere som skal vises på festivalens avslutningsshow. Manusene er skrevet av nasjonalt profilerte manusforfattere.

I denne forbindelse trenger vi profesjonelle instruktører innen regi, foto, lyd og klipp. Er dette noe du kunne være interessert i eller kan du eventuelt anbefale noen flinke bransjekolleger som kunne tenke seg en slik jobb?

Som instruktør vil du få betalt NOK 3000 per dag, samt dekket reise og opphold.

Det optimale er at alle de profesjonelle kan komme til Lillehammer lørdag  20. mars til lunsj og bli til og med torsdag 25. mars (kan reise hjem torsdag kveld).


-          Regissørene MÅ bli hele denne perioden.  
-          Klipperen kan evt. reise hjem og komme tilbake onsdag og torsdag.
-          Lyd og foto er viktigst tirsdag og onsdag.

Det meldes inn interesserte instruktører fra hele landet, så vi kan altså ikke garantere for jobb. Melder du din interesse er det imidlertid god sjangs, da det er fokus på å plukke fra hver filmregion.

NB: Vi må ha tilbakemelding på interesse innen førstkommende onsdag, senest kl 16:00 (vi beklager den korte fristen)

Skriv en mail til Filmsenterkonsulent Ingunn M. Sjøen: sjoen@filmkraft.no

 

 

feb 07

Kortfilmen "Nightstop"

Inger Lene Publisert i Utagget  av Inger Lene |

"Nightstop" (En 8-10 min filosoferende kortfilm)

"Kevins (34) indre lengsel til noe mer i livet visker gradvis ut hans grenser i hverdagen. 

Nå dreier det seg om å være trofast – mot seg selv."   

 Vi har filmet alt utenom siste scene, stoppet opp pga fant ikke en villa vi kunne låne, men i går kveld var jeg byens gladeste, 

vi har funnet villaen, Jippi!!! Filmer siste scene neste uke. 
Hilsen Inger Lene
tlf. 95437622
 Stillbilde fra "Nightstop" Foto: John Iver Berg

feb 01

Nye festivaler for Løshunder !

Nocturne Publisert i Utagget  av Nocturne |

 

Løshunder har nå blitt plukket ut til å være med i to nye festivaler; henholdsvis Vibgyor i Kerala, India og Go Short Film Festival i Nijmegen Holland. Utrolig gøy!

Mer info om festivalene finnes her: http://www.vibgyorfilm.org/node/6 og her: http://www.goshort.nl/ 

I tillegg skal filmen nå turnere i over 20 byer i Serbia og Bosnia Hercegovina i et program med 30 andre filmer fra Nordisk Panorama Film Festival som gikk av stabelen i Reykjavik i september i fjor. 

 Denne by-til-by turneen starter med  kick-off i Beograd den 11te februar. 

Les mer her: http://www.balkankult.org/nb/index.php

mvh. 

Sui Bala. 

Regissør / Manusforfatter 

jan 30

Sterk premiere - Sundance

TGrude Publisert i Utagget  av TGrude |

Produsent Torstein Grude og regissør Andrei Nekrasov, Park City, Utah - Sundance 2010.

Den Piraya Film produserte dokumentaren Russian Lessons hadde sin verdenspremiere på Sundance Film Festival denne uken og det var knyttet stor spenning til om den ville bli ferdig i tide. Den ble tatt ut til festivalen som ”work in progress” og klippetiden ble derfor kuttet med over en måned. Etter flere år i produksjon var det sterkt å se den på det store lerretet. 35mm materialet gnistret og surround miksen var en fryd.

Regissør Andrei Nekrasov la ikke skjul på at det var en tung og vanskelig film publikum skulle til å se. For oss som står bak filmen var visningen en gledelig kulminasjon av lang tids arbeid, mens for de andre publikummerne kom første møte med filmen som et sjokk. Mange gråt under visningen og ble igjen etterpå for å diskutere tematikken. Ved hver eneste av de 4 visningene var det engasjert diskusjon som fortsatte lenge etter at vi var jaget ut av kinosalen.

Amerikansk og internasjonal presse viste stor interesse for filmen og vi forventer at filmen vil få en god del oppmerksomhet i tiden fremover. Blant annet hos CNN og BBC, og forhåpentligvis også i politiske kretser i EU, Russland og USA. Filmen blir nok forbudt i Russland som Nekrasovs forrige filmer Disbelief og Rebellion, The Litvinenko case, men gjennom internett skal vi få den ut til folket sånn at de får åpnet øynene sine for hva deres egne myndigheter bedriver av etnisk rensing og propaganda.

Under festivalen har vi også fått god anledning til å møte distributører og finansfolk som kan komme til nytte både for denne og fremtidige filmer.

Nå drar Russian Lessons videre til Europapremiere i Rotterdam som er 31/1 kl 21 (Rotterdam Intl Film Festival).

I februar og mars skal vi klippe filmen ned fra 120 min til 60 for TV.

Mange hilsener fra Park City, Utah.

TG.

jan 26

Stab til "Gratulerer"

Solveig Arnesen Publisert i Utagget  av Solveig Arnesen |

"Gratulerer" har fått hyggelig støtte fra Filmkraft og begynner å komme langt i planlegging av produksjonen.

Det er likevel noen sentrale stabsmedlemmer vi mangler og håper at du som har lyst til å være med å lage kortfilm gir oss beskjed.

Vi trenger:

b-foto

script

innspillingsleder

ansvarlig for opptakslyd

Vi har ikke bestemt dato 100%, men regner med at produksjon blir i mars. Innspilling er i Stavanger.

 Produksjonen har allerede fått oppmerksomhet i mediene. Sjekk ut: http://www.genesisfilm.no/norsknews.html

Ta kontakt med meg på e-post solveig@genesisfilm.no eller tlf 99378743.

 

 

 

 

jan 13

Jakten på historien

heleste Publisert i Utagget  av heleste |

                                 

Nytt blogg innlegg: Når alt kommer til alt er det jo en grunn til at man velger akkurat forfatter yrket.  For min del begynte  det med tanken på å kunne  formidle budskap som kan bevege mennesker på samme måte som andre historier har beveget meg.  Å finne et budskap går lett. Det skjer som regel gjennom filosofering over livet og sine holdninger til det. Det dukker opp i hverdagen, i vanskelige stunder, gode øyeblikk og ved store valg.

Jeg ser tydelig mønsteret mitt. Frøet plantes med et budskap. For å få det til å spire må jeg finne kjernen til historien min. Jeg finner den rette innpakningen og der kommer treets stamme. Her er jeg nå. Veien videre skal treet vokse og flere greiner skal strekkes ut. Her er det mange valg, mange veier.  Hvordan går jeg så frem? Den siste tiden har jeg testet ut ulike teknikker for å finne frem til handlingen i historien. Les her om erfaringene jeg gjorde meg. 

The last polaroid er en arbeidsblogg jeg har opprettet for å dokumentere prosessen mot et langfilmmanus.

Ønsker dere en videre fin uke!

 Hilsen Helene.

jan 05

"Gratulerer" nærmer seg produksjon

Solveig Arnesen Publisert i Utagget  av Solveig Arnesen |

Det har vært juleferie, men likevel har vi fått mange ting på plass i kortfilmprosjektet "Gratulerer" de siste dagene.

Hovedrolleinnehaver blir Svein Erik Brovold, en veteran fra Det norske teatere. Det skal bli utrolig interessant å jobbe med virkelig voksne, profesjonelle skuespillere og se denne spesielle historien ta form på film. Vi gleder oss og har en hel del sommerfugler i magen.

Vi har fremdeles noen ting å få på plass.

Dersom du har lyst til å jobbe med lyd og lys er det supert om du vil ta kontakt med oss så snart som mulig.

Ring Solveig på 99378743 eller send mail på solveig@genesisfilm.no for mer info.

 

 

 

des 30

Norsk film slår an!

lindamay Publisert i Utagget  av lindamay |

Det har vært mye "syting" over at norsk film er så dårlig i det siste. Statistikken tilsier noe ganske annet!

I perioden 1990 til og med 1999 ble det laget 120 norske filmer. Dette tiåret ble det laget 178 norske filmer. Det er en økning på 48 %. Besøket økte med 90 % fra 9,5 millioner til 18 millioner i samme periode. 

DVD salget er også enormt høyt. I år ble 18 millioner dvder solgt! Dette er det nest beste årstallet siden dvder kom på markedet i 1985.

 Tallene taler sitt tydelige språk! Norsk film blir bedre og bedre, i alle fall om vi skal la publikumsbesøket bety noe. Og det gjør det vel?

des 29

Vann i Blekket på Sebyen.no

WhatTheHelge Publisert i Utagget  av WhatTheHelge |

Se reportasjen via denna linken:

http://sebyen.no/#aktuelt/1642

des 29

Oppsummering 2009

lindamay Publisert i Utagget  av lindamay |

Årsslutt og en naturlig tid å gjøre en oppsummering av året som gikk. Flere aviser og tidsskrifter har kastet seg over filmåret 2009. Noen mener det har vært et godt år, andre en katastrofe. Sannheten er vel antakelig den at 2009 har vært et riktig godt år for noen av filmene, mens for andre har det vært en gedigen skuffelse.

Hva mener du?

Her er Montages grundige gjennomgang av de aller fleste filmene fra 2009. 

Hvis vi skal ta en kjapp liten oppsummering hva gjelder filmbransjen her lokalt, mener i hvert fall jeg at vi bør være fornøyde. Det har vært 3 filmer på kino i år som er blitt produsert lokalt eller av lokale filmskapere: Jernanger, Rottenetter og Yodok Stories. Jernanger endte på 60 000 billetter, Yodok hadde hederlige 11 000, som ikke er ille sammenlignet med de øvrige dokumentarene. Rottenetter gjorde det dessverre ikke så bra.

Men alvorlig talt, folkens: av de ca 20  nye norske filmer på kino er 3 av dem her fra regionen. I tillegg hadde to store innspillinger (Nokas og Buzz Aldrin) opptak her. Jeg er enig om at kvantitet ikke bør veie tyngre enn kvalitet, men vi er da vitterlig godt på vei til å få til en levedyktig filmbransje her i Rogaland! For 10 år siden snakket vi om "Stavanger-bølgen". Nå vet vi for alvor satt på kartet. Det neste ti-året lover meget bra.

All den erfaringen som vi nå har her i regionen er et fantastisk  grunnlag for å strekke oss mot de store høydene. Jeg er en av dem som har ufattelig tro på at vi skal greie det. Se hvor langt vi har nådd på bare de siste 4 årene - den korte tiden som Filmkraft har eksistert!

Når man begynner med en hvilket som helst bedrift (jeg har gått på etablererskole og beit meg merke i dette....) vil kun 25% overleve det aller første året. Tre år senere vil bare 25% av dem igjen eksistere. Etter fem år vil de som ha klart å klore seg fast, begynne å tjene penger. Med andre ord: det tar tid å bygge en bedrift. Å bygge en bransje. I den første fasen vil mange håpfulle hive seg på, men det vil være for tøft for de aller, aller fleste. De som står løpet ut, de vil klare seg.

Jeg mener at vi samlet sett i regionen har vist at vi klarer oss. Nå må vi bare bli så dyktig at filmene herfra er dem alle snakker positive om. Som gjør storsuksess hos kinopublikumet.

Så litt om den filmen som kanskje oppleves som mest sårt i vår sammenheng, nemlig Rottenetter. Fakta er at den ble dårlig besøkt og at pressen ikke var nådig mot den. Jeg skjønner at dette oppleves som en gedign skuffelse, spesielt for dem som var involvert. Det jeg har undret meg over er hvorfor ingen har skreket høyt hurra for Arild Østin Ommundsen, fordi han har nå hatt regi på 3 kinofilmer? Hvor mange norske regissører er i den kategorien?

Det er ufattelig mye som skal stemme for å få til en kinosuksess: et godt manus skader ikke, godt håndverk på alle de tekniske funksjonene må til, et regigrep som fenger - med det kreves også vanvittig god kunnskap om markedsføring, det handler om timing i forhold til hvilke andre filmer som går på kino akkurat da... i det hele tatt er det mange, mange elementer som må virke sammen til en suksess eller som feilaktig  kan falle sammen så resultatet blir det motsatte. Ingen av oss har oppskriften på en sikkert suksess.

Min erfaring fra filmbransjen er at den er steintøff. Det er ufattelig mange prosjekter i utvikling, men de færreste ser dagens lys. Det krever en stay-er holdning av dem som faktisk når frem. De andre, selv om potensialet kanskje var der, overlevde ikke disse første kritiske hindringene. De som kom frem til målstreken, er så offer for dommen blant publikum og kritikere. Selvfølgelig er det der det gjelder, og slik skal det være.

Jeg har bare lyst til at dem som faktisk klarte den bragden det er å få filmene sine på kino, skal få ros og æren for at de allerede har bevist at de er mer enn gode nok! De kan bli bedre, de kan lage bedre filmer, men ingen blir dyktig i noe uten å ha prøvd seg frem litt først.

I rollen som publikum skal vi selvsagt få lov til å si hva vi mener om det enkelte produktet. Vi liker noe og misliker noe annet. Vi bruker våre penger til den etterhvert kostbare kinobilletten og har da krav på å bli hørt.

Vi, derimot, som mener å tilhøre filmbransjen, må av og til ta denne hatten på hodet når vi vurderer en film. Spesielt når man i det ene øyeblikket sier noe kritisk om filmen til en kollega. For de er våre kollegaer. I tillegg har noen av disse faktisk prestert mye, mye mer enn det de fleste av oss andre har gjort. Hvis du er regissør, manusforfatter, produsent etc - bør sammenligningen først være i forhold til hvor mange filmer du selv har klart å løfte frem mot sølvlerrettet? Jeg har etterhvert våget å bruke tittelen "manusforfatter" om meg selv i enkelte sammenhenger. Det har kostet meg blod, svett, tårer, hele min personlige økonomi og resultert i et nesten ikke-eksisterende privatliv å kunne ta den gjeve tittelen i min munn. Og hva har jeg igjen å vise til? En kortfilm, som jeg er medforfatter på (ikke en gang eneste forfatter!) og en dokumentarfilm på 13 minutter (som skulle ha vært en time). I tillegg til dette har jeg sikkert flere gigabite med tekst på datamaskinen min, flere prosjekter som gikk i do før de kom seg ut av utviklingen, skrevet hundrevis (om ikke tusenvis) sider med søknader og måtte pakke bort atskillige gallakjoler som jeg håpet jeg skulle kunne på den røde løperen med. I ren produksjon har jeg altså en 15 minutters fiksjon og en 13 minutters dokumentar å legge på bordet.

Jeg er stolt som faen!

Aller viktigst: jeg er på vei.

Så til dere som har allerede bevist at dere klarer dette så uendelig mye bedre: stå på videre! Ikke gi dere, bare fordi en film ikke nådde taket! Bruk det dere har lært det siste ti-året til å skape de virkelig store filmene! Vi andre kommer nemlig etter.