mar 08

Lyd og Lysfolk

Robert Publisert i Utagget  av Robert |

 

Lyd og Lys

Hei

Er på utkikk etter både lys og lydfolk til en slags remake av en novellefilm som heter Polmak i Tana skrevet  av Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen http://www.nfi.no/english/norwegianfilms/show.html?id=1027

 
Location bli sannsynligvis Malmheim, Pollestad og Bryne

Fotografen er Matti Eerikäinen som kommer fra Helsinki 
http://www.mattieerikainen.net/

Hvis noen her er interessert i å bli med på dette prosjektet så kan dere
sende en mail til Robert.vawter@gmail.com og få mer informasjon om prosjektet.

mvh
Robert Vawter
www.robertvawter.com
feb 21

Krig på Vigdel

AlexanderKristiansen Publisert i Utagget  av AlexanderKristiansen |
13-14. november gjennomførte vi i Filmavdelingen noen opptak til en testfilm som i begynnelsen kun var ment til å følge en kortfilm-søknad til Filmkraft, men ble etterhvert utvidet til å følge enda en søknad, dokumentarfilmen "Frontkjempere". Ved første søknadsrunde 2011 ble vi tildet utviklingsstøtte til dokumentarfilmen "Frontkjempere" hvor noe av konseptet er å gjenskape en del av hendelsene fra andre verdenskrig. 
Testfilmen var på mange måte en ren teknisk test for prøve ut en rekke teknikker som vi tidligerer mest var kjent med på det teoretiske plan. Vi har også en målsetning om å utvikle kompetansen vår innenfor avanserte spesialeffekter. Blant annet mikset vi vanlige filmopptak med 3D animasjoner, feks. ved å plassere en Sherman-tanks på stranden på Vigdel. For å få dette til på en troverdig måte kreves det mye av 3D animatøren og både terreng, bevegelse og lys må matches perfekt. Vi lykkes brukbart med dette synes vi, spesielt med tanke på at dette var en testfilm og at vi ikke ville bruke ubegrenset med tid på denne ene scenen. I en annen scene blir to soldater sprengt i luften av en mine, akkurat denne secenen ble til slutt meget vellykket, syns vi selv ihvertfall :-)
 
 Statister i aksjon på Vigdel-stranden

En annen teknikk vi ville teste var å "klone" statistene i filmen for å utvide ca. 15 personer til en hel hær. Vi hadde på forhånd tenkt gjennom hvordan vi skulle gjøre det, men teori og praksis er som kjent ikke alltid helt det samme. Vi høstet derfor en del nyttige erfaringer for hvordan vi kan gjøre det enda bedre ved en senere anledning. Noe som skal vise seg at vi faktisk kommer til å få bruk for.
 
 Kristoffer Gjøsund i aksjon med 5D-riggen

Første del av opptakene gjorde vi på Syre Fort utenfor Skudesneshavn, et gammel, nedlagt festningsverk fra andre verdenskrig. Mesteparten av kampscenene gjorde vi på Vigdel-stranden hvor vi bla. måtte innhente tillatelse fra fylkesmannen i Rogaland, politiet (pga. våpenkopiene) og Jæren Friluftsråd. Utstyr fikk vi låne fra Heimevernet, Våpenhuset mfl. Opptakene ble meget vellykket og vi pådro også oss litt lokal oppmerksomhet hvor vi havnet på førstesiden til Stavanger Aftenblad, helsides oppslag inne i avisen og to nettartikler med bred respons fra publikum.
 
Regissør Alexander Kristiansen omkranset av tyske soldater

Under kan du se hvordan testfilmen endte opp med å bli. Piloten til dokumentaren "Frontkjempere" vil vi poste her når den er ferdig.

Manus og regi: Alexander Kristiansen
Foto og lyd: Kristoffer Gjøsund
3D-animasjon: Tim Esborn og Nicolas Tremlett
 
Klikk på bildet for å se hvordan testfilmen til slutt endte opp med å bli:

 
Testfilm - Blodsbrødre
 
feb 20

Berlin 2011

Solveig Arnesen Publisert i Utagget  av Solveig Arnesen |

For tredje, men garantert ikke siste gang har Genesis Film vært i Berlin. Det er Berlinale, men for oss er filmfestivalen mest en ramme rundt en rekke spennende møter med gamle og nye venner, kolleger og andre forbindelser.

 

Vi flyr fra Haugesund til Bremen for en slikk og ingenting med RyanAir  og så legger vi ut på en liten roadtrip med tog østover mot Berlin. Vi tøffer gjennom Hannover og en rekke små og store byer på den store tyske sletten. Når det går mot kveld sjekker vi inn for en uke i ÏMA Design Village ved Moritzplatz i Kreutzberg. Her har vi en koselig, liten leilighet i en bygård full av små kulturbedrifter, studio, utstillingslokaler og en liten café med god og billig mat. Vi har funnet vår homebase.  Plassen kan anbefales på det sterkeste : www.imavillage.com

 

Søndag har vi lunch i Filmhaus på Potsdamer Platz med Ingo, Kai og Ricarda som er våre tyske samarbeidspartnere på Voice. Voice er en dokumentarfilm om komponisten Maja Ratkje og prosjektet kom i stand etter at vi møtte Ingo Bierman i Cannes 2010. Ny slagplan er på plass med tanke på fremdrift og finansiering.  Har du sett piloten vår? http://genesisfilm.no/voice/trailer.html

 

Frederik Alexander, en av filmungdommene våre fra Haugesund, er i Berlin på besøk hos Bjørn Melhus. Bjørn er en norsk/tysk kunstner som holder til i Berlin. Faren hans er fra Karmøy og Bjørn lagde et verk til Sandnes sin 150 års-feiring. Bjørn er en anerkjent internasjonal kunstner og denne gangen har han en omfattende utstilling i Berlin. http://www.melhus.de/ LIVE ACTION HERO! Vi følte at det var en utstilling som krever at du investerer tid i å se, reflektere over inntrykkene og å forstå. Det er jo det vi så sjelden har tid til… Når vi tok oss god tid, dukket det opp interessante ”historier” i kunstverkene som er videoinnstallasjoner. Fredrik Alexander trålet Berlin på kryss og tvers og vi gleder oss til å se bildene han har tatt. Etter utstillingen må vi fordøye inntrykkene over middag med kunstneren og hans assistent (kjæreste? ;-). Vi finner oss en fransk/tysk restaurant som tilsynelatende er av det brune slaget. Maten er derimot kjempegod og et lite tysk/jødisk orkester spiller livlig live musikk.

 

Mandag ble dagen med mest Berlinale-aktiviteter for oss. Om du tror vi fikk sett mye film? Neida. Vi fikk oss en fin tur i Berlins enorme bypark Tiergarten før brunch på den fellesnordiske ambassaden spandert av Scandinavian Location. Både Filmkraft-Øyvind og Gunnar Johan i Filmfestivalen i Haugesund har invitert oss. Vi koser oss med tapas, fotografvennen vår Kai kommer innom og det blir anledning til å  mingle blant mange kjente og ukjente ansikter. Er glad vi bestilte oss ny bunke visittkort før vi dro.

 

Om kvelden var vi på Reception hvor filmfestivalene i Emden & Haugesund var vertskap. Mottagelsen var på det nye Scandic hotellet i nærheten av Potsdamer Platz. Forsamlingen er tildels celeber. Festivalledere, lokalpolitikere, ledere i filmbransjen og andre innflytelsesrike personer er tilstede fra begge land. –Også oss da…. Festivalsjefen for Filmfestivalen i Emden sier at de er veldig interessert i filmer fra Rogaland, kanskje det er en mulighet for vår Gratulerer?  Så blir vi invitert med til enda en mottagelse senere på kvelden, men da er det nok mingling for vår del. Vi tutler oss hjemover til Ïma, mor på hebraisk. Mange partyløver på sånn fasjonabel filmfestival, men vi har ting å gjøre dagen etter også, så vi tar det helt med ro.

 

Haugesund er sterkt representert i Berlin med både ordfører, filmfestival- /kultursjef, næringssjef og andre samfunnstopper.  Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik har med seg journalist og fotograf fra Haugesund avis for anledningen. Vi føler oss heldige som holder til i en by med stort engasjement for film.  Vi som et bittelite produksjonsselskap har flere muligheter i løpet av Berlin-oppholdet til uformell prat med de som har umiddelbart mye å si for våre rammevilkår. Vi får stadig spørsmål om det går an å jobbe med film i en så liten by. Egentlig er vi faktisk ganske priveligerte, dessuten er det så mye som skjer helt uavhengig av sted for tiden. Vi har jo akkurat flyttet hele bedriften vår til Berlin for en uke. Neste uke er det Oslo, og Roadmovie.

 

Vi planlegger en Sort Melk-utstilling i Berlin. Utstillingen skal bestå av kunstverkene filmen er basert på, selve filmen, samt stillbilder som blir abstraksjoner av filmen igjen. Vi hadde besøk av kunstfotograf Merethe Wessel Berg under opptakene i sommer og hun er helt med på å få til en felles utstilling. Kanskje i Ïma design village? Vi har blitt kjent med Manuela, en italiensk event manager i Berlin som er interessert i å jobbe sammen med oss om det praktiske rundt utstillingen. Først må vi bli ferdige med etterarbeidet til selve filmen. Det drøyer, men det kommer til å bli så bra til slutt. Vi gleder oss til å invitere til premiere og så til utstillling.

 

Onsdag hadde timeplanen til Filmkraft-Øyvind begynt å lysne litt. Vi møttes til lunch midt i filmgaten som de gamle traverne kaller det. Han er i Berlin for å promotere Rogaland overfor utenlandske produsenter som vil spille inn film i vår region. Vi har mange idéer å snakke om og skravla går i mange timer. Etter møtet har vi en ny tysk forbindelse, planer om 3D-film og mange location-idéer til Roadmovie. Da tiden er inne reiser vi ut til forstaden Mahlow  på besøk til animatør-vennen vår Sven. Han supplerer oss med féer, ånder i lamper og teddybjørner for tiden. Han er også en god venn og det er så koselig å treffes i virkeligheten over middag, og ikke bare i cyberspace som vi pleier.

 

Torsdag har vi delt oss opp. Skjalg er på tur til Chemnitz for å besøke en fabrikk som lager en komponent til et spennende produkt vi skal lansere i løpet av 2011. Solveig er treffer Ingo og Raphael, en tysk manusforfatter. Kanskje en ny norsk/tysk co-produksjon er på trappene? Denne gangen en urban thriller om en kvinnelig etterforsker med schizofrene tendenser? Hvem vet? Mulighetene er mange. Når Skjalg er tilbake møtes vi rett på stamrestauranten Chan hvor de garantert har verdens beste peanøttsaus… Må ha!

 

Fredag, det begynner å nærme seg hjemreise. Det føles som vi har vært lenge lenge i Berlin. Hva var det vi drev med før vi kom hit egentlig?  Venner kommer over til vår ”village” og spiser frokost med oss. I løpet av dagen blir det litt Sort Melk-reunion på caféen i Filmhaus. martin som var b-foto har kommet fra Praha sammen med kjæresten.

 

Vi bygger en fin film-familie rundt oss, og en hel del av familiemedlemmene befinner seg i Berlin. Vi gleder oss til å komme tilbake!

feb 19

Litt om meg

iselin 31 Publisert i Utagget  av iselin 31 |

Hei alle sammen.

Jeg er en jentte på 10år.

Jeg liker å:

danse

synge

spille skuespill

leke med venner og familie

stå på ski

ake

hva liker dere? 

her er bilder av meg og hunden min:

 

 

feb 18

Fersk musikkvideo for Johnny Hancocks

kyrre_hl Publisert i Utagget  av kyrre_hl |
http://www.youtube.com/watch?v=EOrGsU87n7s
feb 15

ALLFADER - Teaser Trailer 01

Fredrik Hana Publisert i Utagget  av Fredrik Hana |
http://twitchfilm.com/news/2011/02/first-teaser-from-fredrik-hanas-time-hopping-experiment-allfader.php
jan 26

Søker lokaler!

callelokke Publisert i Utagget  av callelokke |

Filmselskap søker lokaler.

Vet du om et rimelig lokale til vårt selskap, eller du har en kontorpult til overs?
Da er vi interessert!

Vi er et nystartet, men veletablert filmselskap i Stavanger med ettertraktede kunder som søker kontorlokaler for arbeid og kundemøter.

Ta kontakt om du har noen tips til hvor vi kan befinne oss.

 

Calle Løkke

Tel: 477 08 804

post@filmkvalitet.com

jan 16

Mord på Hemmingstad

Solveig Arnesen Publisert i Utagget  av Solveig Arnesen |
Hemmingstad i Haugesund 15. januar 2011. Ungdommene kommer fra Røvær, Vormedal, Bleikmyr, Skåredalen og alle andre kanter av Haugesundregionen. 13 ungdommer, 9 gutter og 4 jenter er samlet.

Hva heter du? Hvor gammel er du? Hva har du gjort av filmrelaterte ting fra før? Hva har du aller mest lyst til å lære på filmkurs?

 

Noen har aldri prøvd å lage film før, men synes det virker spennende å undersøke dette nærmere. Andre har litt erfaring fra før, men har lyst til å treffe andre med felles interesser. Andre igjen er på jakt etter samarbeidspartnere til sine egne prosjekter. Ungdommene er i alderen 12 til 20 år. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at det er de eldste som har mest filmerfaring. Det å samles om en felles lidenskap bygger ned aldersbarrierer som ellers hadde vært naturlige.

 

Etter at den første isen er brutt, er dagens oppgave å dikte opp en historie om to tilfeldige ungdommer, location: Hemmingstad Kultursenter. Etterpå skal den filmes. Begrensninger gjør jo bare at man må være desto mer kreativ. De tre filmfortellingene som ble skapt var ”Hans & Grete”, ”Sick” og  ”Svart & Hvit”. ”Hans & Grete” er en mockumentary om et filmteam som er ute for å filme en skrekkfilm i de mørke gangene på Hemmingstad. De treffer på den overivrige vaktmesteren Hans som ødelegger alt og tar med seg filmteamet på en bisarr omvisning. Grete viser seg å være skjelettet utenfor skapet. Slapstick? Parodi? Slapstickparodi?

 

”Sick” er en spillinspirert splatterfilm. En helt vanlig gutt prøver å ta seg av søsteren sin som er syk. Han går på badet for å hente et glass vann. Der blir han brutalt myrdet med strupen skåret over. Både søsteren og morderen er alstå ”Sick”.

 

”Svart & Hvit” er et overraskende drama. Det starter med en hvilken som helst morgenstund med to karakterer på hver sin kant. Etter hvert blir det klart at det kanskje er altoppslukende, altoveroverskyggende kjærlighetssorg det handler om. Et mord blir i hvert fall begått i affekt. Ketchupblod.

 

Hvordan løser vi at vi ikke har bilde av at den ene karakteren stikker kniven inn i den andre når vi ikke har noen spesialeffekter? Visuelle triks? Slow motion? Kan vi ta filmen ut i en meta-virkelighet? Ivrig diskusjon.

 

Vinkler, utsnitt, overlapp, visuell kontinuitet, budskap. Nye, vanskelige ord på enkel, likevel så komplisert teknikk for de unge filmskaperne. Så lenge det handler om mord går det greit!

 

Hva handler det egentlig om? er et spørsmål vi ofte stiller ungdommene. Denne gangen handler det om å kunne dyrke sin interesse, finne nye venner, kreativitet, lære noe nytt og kanskje om å velge yrke.

 

Nytt grunnleggende filmkurs for ungdom startet opp på Hemmingstad kultursenter i Haugesund lørdag 15.1. 2011 og vil gå fire lørdager fremover samt søndag 6.2.

          

Genesis Film

Solveig Arnesen, daglig leder

Tlf 99378743

des 01

Dyktig i grafisk design?

lindamay Publisert i Utagget  av lindamay |

SØKER NOEN SOM ER DYKTIG TIL Å DESIGNE

 

I forbindelse med et prosjekt som nå presenteres for mulige samarbeidsparter, finansieringsorganer/bedrifter o.l. trenger jeg å lage noe som kan være en foreløpig visuell profilering. Dette inntil prosjektet er kommet så langt at det utarbeides en gjennomgående profiliering og markedsstrategi.

 

Jeg trenger altså noe som ser bra ut - men som hverken koster for mye eller tar for lang til å få laget. Kan derfor gjerne samarbeide med noen som ikke nødvendigvis lever av å være grafisk designer eller ferdig utdannet... bare du liker å uttrykke deg visuelt.

 

Gi lyd til linda@goodwillproductions.no, så sender jeg informasjon om prosjektet. 

nov 25

New York Film Academy

Masy5 Publisert i Utagget  av Masy5 |
http://www.youtube.com/watch?v=zJVO0XdIk2E